Většina malých i velkých společností má své zaměstnance, jejichž docházka do zaměstnání se musí ze zákona zaznamenávat. Jedná se o příchody a odchody z práce, ale i dovolené či návštěvy u lékaře. Moderní cloudový docházkový systém vám poskytne snadné a rychlé řešení pro správu docházky vašich zaměstnanců.  Zavedením docházkového systému získáte nástroj, díky kterému budete mít o všem přehled v přehledném reportu.

Klasická papírová evidence docházky zaměstnanců pomocí zapisování do tabulky, nebo pomocí děrovacích štítků při příchodu a odchodu do práce, není zrovna ukázkou spolehlivého způsobu zaznamenávání odpracovaných hodin. Díky technologickému pokroku lze zvolit efektivnější řešení v podobě moderního docházkového softwaru.

Používání moderního docházkového systému šetří čas, finance a zlepšuje celkovou efektivitu společnosti. V následujících řádcích vám představíme oblíbený docházkový systém FLOWii.

Co přináší moderní docházkový systém?

Docházkový systém, který funguje na cloudu, nabízí sledování těchto klíčových dat:

  • pracovní doba
  • přestávky
  • dovolené
  • absence
  • produktivita a plnění úkolů napříč všemi odděleními

Většinu moderních docházkových systémů lze pohodlně spustit na počítači nebo tabletu. S jeho pořízením tak odpadá investice do speciálního hardwaru. Zaměstnanci se jednoduše evidují a FLOWii údaje zpracovává do přehledného reportu. Ve FLOWii máte na výběr z různých možností – čerpání pracovní doby, pracovní neschopnosti  (lékař, dovolená, pracovní cesta, oběd či soukromé volno).

Co získáte pořízením docházkového softwaru?

Pořízení automatizovaného docházkového systému pro společnosti přináší mnoho výhod. Jaké to jsou?

  • Šetří čas

Ruční zapisování docházky a plnění úkolů zaměstnanců do tabulky není v dnešní dynamické době zrovna efektivním řešením. Díky pořízení docházkového softwaru se lze spolehnout na automatickou kontrolu a evidenci docházky zaměstnanců. Moderní software plnohodnotně nahrazuje veškeré tabulky, zjednodušuje práci ve společnosti a zároveň šetří čas.

S pořízením docházkového systému FLOWii získáte přehlednou aplikaci, která obsahuje mnoho funkcí. Ke každé licenci získáte navíc zákaznickou podporu, bezplatné online konzultace a pravidelné aktualizace.

  • Data jsou k dispozici v reálném čase

Výhodou moderního docházkového systému, který běží na cloudu, je jeho možnost ovládání odkudkoliv. V případě, že vaši zaměstnanci pracují na home office, na jiné pobočce, nebo dokonce v zahraničí, k systému vždy jednoduše připojí a zaznamenají svůj začátek a konec pracovní činnosti. Samozřejmě pokud jim tuto možnost povolíte.

Vzdálené připojení mohou však využít zaměstnanci i v případě nemoci, kdy svoji neschopenku do systému nahrají nebo si pomocí něj mohou zažádat o volno nebo celou dovolenou. Systém automaticky eviduje všechny informace a zasílá je mzdové účetní jako podklady pro vytváření mezd.

  • Minimalizace chyb v účetnictví

Mzdová evidence se s používáním moderního docházkového systému stává minimálně chybová. Tím pádem strávíte mnohem méně času identifikací chyby a její následnou opravou.

V případě, že stále zvažujete pořízení online docházkového systému, můžete začít se zkušební verzí evidence docházky s FLOWii zdarma.

  • Odpadá monitorování docházky

Monitorování celého procesu docházky od příchodu do zaměstnání až po výplatu vyžaduje často práci na plný úvazek. Její evidence bývá administrativně náročná a zabírá čas zaměstnancům, mzdové účetní i samotnému majiteli společnosti. Tím, že je celý proces moderního docházkového systému plně automatizovaný, dává možnost využít čas a především kreativitu konkrétního zaměstnance k rozvoji a celkovému zisku společnosti. Systém se zcela sám postará o zaznamenání odpracovaných hodin zaměstnanců a jejich docházky. Automaticky získané informace odesílá ke zpracování pro výplatu mzdy.

  • Benefit pro samotné zaměstnance

Jednou z nejcennějších výhod automatizovaného docházkového systému je budování silné firemní kultury. Benefitem pro zaměstnance je snadná přístupnost do systému odkudkoliv. Zaměstnanec si pohodlně zjistí všechny potřebné informace – zůstatek dovolené, odpracované hodiny a pohodlně si zažádá o volno, nebo předá informaci o plánované návštěvě lékaře.

Jak získat FLOWii?

V naší společnosti jsme vsadili na FLOWii a stali jsme se jejich partnery, proto pokud něco podobného právě řešíte, ozvěte se nám. FLOWii je komplexní firemní systém, který v případě potřeby pokryje kompletní provoz Vaší firmy, klidně však můžete začít jen s docházkovým systémem a platit budete jen za něj, ne za celé FLOWii.

Rádi Vám FLOWii představíme při online prezentaci, dejte nám vědět a domluvíme si termín. Nebo si ho vyzkoušejte na 30 dní zdarma a zjistěte, zda Vám bude vyhovovat.

Podívejte se na video o docházce ve FLOWii

 

Stanislav Jarolímek
Email: stanislav@leadmachine.cz